OBELEŽEN JUBILEJ – 15 GODINA ČASOPISA “MEDICI.COM”

        U svečanoj sali zgrade Vlade Republike Srpske dana 22. februara 2019. godine obeležen je jubilej, 15 godina postojanja časopisa “Medici.com”. Ovoj svečanosti je prisustvovala i advokat dr Jovana Pušac, kao član redakcije “Medici.com”, autor stručnih radova u rubrici Medicina i pravo, i član porodice koja je više od decenije predano stvarala jedinstven Mozaik medicinskih komunikacija, časopis “Medici.com” čija su osnova i potka – čovek i njegova esencijalna vrednost – zdravlje.

NASLOVNA 2

        “Vreme je život, a život je vreme…koliko ga razumemo toliko ga i ne poznajemo…a teško ga je sustići… Ali njega ne smemo izgubiti, jer se ono nikada ne vraća. Kroz vreme se zabroje i sami brojevi, a kamoli čovek. U tom vratolomnom vremenskom nizu, listajući stranice sećanja, stojimo sa vama, rame uz rame, evo već punih 15 godina. S ponosom, radosni i srećni! Od ideje do realizacije, od broja do broja! Godine procesa, koračanja i stvaranja. Kilometri puteva između gradova, kongresa simpozijuma, intervjua, reportaža i druženja, povezujući vreme i prostor u jednu celinu. Ulog je veliki! Nije se sastojao samo u ideji, već i u mnogo rada, discipline i znoja. Uz takvu formulu, pored vere i sreće, uspeh nije mogao da izostane. A uspeh je kada smeš da se osvrneš, da analiziraš… Da li je svaki korak stao na odgovaraujući vremenski pločnik? Kolika je piramida koju smo sazidali? Da, kada se osvrnemo iza sebe u vremenski procep koji se zove prošlost, predivno je ugledati monumente koje smo izvajali svojim idejama i radovima, a svojim rukama ih oblikovali u velika dela. Da je tako, svedoči naš jubilej na kojem su nam pružene srdačne i iskrene ruke, reči divljenja i zahvalnosti i ispoljene najiskrenije želje da nastavimo istim i još boljim putevima ostvarenja.  Dan krunisanja cilja, dan opravdanja i zahvalnosti.

GAJ_9635

       U zgradi Vlade Republike Srpske, u svečanoj sali, 22. februara 2019. Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, svečanost u čast 15 godina postojanja i trajanja “Medici.com”, kao svetionika na pisanom zdravstvenom okeanu naših prostora. Svečanost na visokom nivou. Preko 150 zvanica. Zvanice sa značajnih zdravstvenih pozicija Republike Srpske, Srbije, Makedonije, Federacije BiH, Crne Gore. Predstavnici farmaceutskih kuća koje su naši verni pratioci svih ovih godina. Naši saradnici, naši gosti, naši prijatelji… porodica! Svi oni su svojim prisustvom dali odu i poštovanje časopisu Medici.com i njegovim stvaraocima. (…)

GAJ_9615

GAJ_9604

          Šta reći na kraju ?! Beše to epoha našeg vremenskog ciklusa koji zovemo život, kada smo prohodavali kao pisani medij, da bismo se danas popeli na visoki tron vredan poštovanja. Nismo još punoletni. Ali nas stečena zrelost i iskustvo, drže sigurno na pravoj stazi da to postanemo.  Ako se zapitamo »Kud plovi ovaj brod…i da li iko zna, šta more sprema…?!« Sada već možemo reći, da ovaj brod plovi po jasnim koordinatama. Kormilo je u čvrstim rukama, a jedra su mu jaka i izdržljiva. Filigranskom preciznošću tkale su ih ruke, strpljive i pokorne. Izatkana su skladnim i harmoničnim nitima. Ljubav i zajedništvo prožima svaku njihovu potku, a porodični duh, svaku njhovu osnovu. I dok je tako, ovaj brod i dalje može kroz ustalasalo more balkanske stvarnosti.“

Autor: Gospođa Vera Pušac, direktor „Medici.com“ Banja Luka

                   

GAJ_9647

GAJ_9689

 

 

 

 

 

 

 

Lep jubilej i zavidno trajanje!